понеділок, 14 листопада 2016 р.

Оголошення про конкурс "Космічні Фантазії"

Запрошуємо взяти участь у міському етапі   Всеукраїнського  гуманітарного конкурсу «Космічні фантазії»
         Конкурс проводиться з метою виявлення і підтримки обдарованих дітей, розвитку її творчих здібностей, інтересу до авіації та космонавтики, науки і техніки, зацікавленості у дослідженнях Космосу, підвищення знань у галузі природничих та гуманітарних наук, відбору робіт для обласного етапу конкурсу.
         Конкурс покликаний забезпечити підтримку молоді, яка відтворює своє уявлення про Космос засобами літератури, мистецтва, цікавиться історією, філософією, мистецтвом та прагнуть розкрити свої творчі здібності
         Творчі роботи приймаються оргкомітетом до 28.11.2016 за номінаціями «Література та журналістика», «Філософія та історія», «Музичне мистецтво» і передаються для подальшої участі  до НМЦ; за номінаціями «Образотворче мистецтво»,  «Декоративно-ужиткове мистецтво» які передаються до ЦДЮТ.  5 грудня комісія журі буде розглядати представлені роботи.
 Кращі роботи надсилаються до КЗ «ЗОЦНТТУМ» «Грані» ЗОР для участі в обласному етапі до 15 грудня 2016 року.
                            Номінації, жанр (тематика) конкурсних робіт
Література та журналістика: літературний твір: проза, поезія, п’єса;
-       твір журналістики: нарис, інтерв’ю, репортаж (у т.ч. теле-, радіорепортаж);
-       сценарій заходу: шкільний вечір, свято, бал, творчий конкурс, ігрова або шоу програма та інше. Об’єм друкованого тексту – до 4 сторінок.
Образотворче мистецтво: живопис (малюнок); графіка; естамп; колаж, аплікація; комікси; дизайн космічної валюти Марса (в художньому стилі або комп’ютерна графіка).
Розглядаються роботи, розміром 40×60 см, виконані в будь-якому стилі (техніці), що відображають як реальні картини космічного простору, авіаційної  і ракетної техніки, так і уявлення дітей про них або інопланетні системи, позаземні системи, позаземні цивілізації. Малюнки на жорстку основу не клеїти і не згортати.
Декоративно-ужиткове мистецтво: вишивка, аплікація; вироби з дерева та металу; м’яка іграшка; бісероплетіння; настільна гра (можна у вигляді малюнку) з описом правил (сценарію) до неї.
Філософія та історія: конституція планети Марс; ессе (авторське міні-дослідження) на теми тлумачення філософських уявлень людства, тощо; виникнення та еволюція Землі і Всесвіту; можливі форми Розуму у Космосі; авторські гіпотези щодо виникнення Сонячної системи та Всесвіту, існування позаземних цивілізацій тощо. Об’єм друкованого тексту – до 5 сторінок.
Музичне мистецтво: музична композиція «Музика Всесвіту»; тексти для пісень про Космос;  Гімн планети Марс. Аудіо, mp3 формат твору до 4 хвилин.
Вимоги до конкурсних робіт:  До участі у Конкурсі подаються роботи на космічну тематику, які є самостійним творчим доробком або результатом досліджень, спостережень і міркувань авторів в обраних ними жанрі або техніці. Робота може бути викладена як українською, так і російською мовами. У роботі-дослідженні вказуються використані джерела (книги, періодичні видання, адреси сайтів тощо).  Роботи, що не відповідають цим вимогам, не розглядаються.
Визначення та нагородження переможців.
         Оцінювання конкурсних робіт проводиться фаховим компетентним  журі. При цьому враховується оригінальність, майстерність та техніка виконання, сміливість художньої ідеї. Переможці в кожній номінації конкурсу нагороджуються грамотами управління освіти. Кращі роботи будуть рекомендовані для участі в обласному етапі Всеукраїнського гуманітарного конкурсу «Космічні фантазії».



Немає коментарів:

Дописати коментар