середа, 26 лютого 2020 р.

1-Б клас - учасник родинного конкурсу

                                     Обласний конкурс «Український коровай»
З метою виховання у дітей духовності, моральності, шанобливого ставлення до національних культурних надбань: виховання шани та поваги до хліба і хлібопекарської справи, популяризації і збереження родинних традицій, родинного хліба, який гуртує і зміцнює рід, популяризації народних традицій як безцінної історичної спадщини проводиться даний конкурс. Основними його завданнями є: створення умов для самореалізації талановитих і обдарованих дітей; залучення їх до активної пізнавальної, наукової та трудової діяльності; підтримка сімейних традицій, зокрема традиції випікання хліба, що займала  центральне місце у культурному та повсякденному житті української родини. Учасникам конкурсу пропонувалось на вибір виготовити для регіонального обряду чи як місцевий традиційний один виріб на вибір: урочистий коровай, що символізує завершення аграрного року чи шанувальний, весільний чи просто до родинного свята. Тож, учасником стали учні і батьки 1-Б класу. Їхній коровай 28 лютого буде надіслано поштою до оргкомітету НЕНЦ м. Запоріжжя із супроводжуючими документами: заявкою; описовим матеріалом (рецептурою, процесом випікання та оформлення короваю, рекомендаціями та порадами). Підкреслимо, що кращі вироби експонуватимуться в Народному музеї хліба НЕНЦ, а їх фотографії можуть бути розміщені: в науково-художньому журналі для дітей та юнацтва «Паросток»; в газеті Національного еколого-натуралістичного центру МОН України «Юннат»; на сайті www.nenc.gov.ua. Роботи учасників Конкурсу оцінюватиться за наступними критеріями: естетика та художня виразність виробу - 20 балів; традиційність, символіка, регіональні особливості короваю - 60 балів;  композиційна довершеність виробу (зовнішній вигляд виробу, підставка, рушник, додаткові атрибути) - 20 балів; максимальна кількість балів, яку може отримати учасник - 100 балів. Дякуємо творцям і групі підтримки! Молодці!

Немає коментарів:

Дописати коментар