Обласний конкурс «Український коровай»
З метою виховання у дітей духовності,
моральності, шанобливого ставлення до національних культурних надбань: виховання шани та поваги до хліба і хлібопекарської справи, популяризації і збереження родинних традицій, родинного хліба, який
гуртує і зміцнює рід, популяризації народних традицій як безцінної історичної спадщини проводиться даний конкурс. Основними
його завданнями є: створення умов для
самореалізації талановитих і обдарованих дітей; залучення їх до активної пізнавальної, наукової та трудової діяльності; підтримка сімейних традицій, зокрема традиції випікання хліба, що
займала центральне
місце у культурному та повсякденному житті української родини. Учасникам конкурсу пропонувалось на вибір виготовити для регіонального обряду чи як місцевий традиційний один виріб на вибір: урочистий коровай, що символізує завершення аграрного
року чи
шанувальний, весільний чи просто
до родинного
свята. Тож, учасником стали учні і
батьки 1-Б класу. Їхній коровай 28 лютого буде надіслано поштою до оргкомітету
НЕНЦ м. Запоріжжя із супроводжуючими документами: заявкою; описовим матеріалом (рецептурою,
процесом випікання та оформлення короваю, рекомендаціями та порадами). Підкреслимо,
що кращі вироби експонуватимуться в
Народному музеї хліба НЕНЦ, а їх фотографії можуть
бути розміщені: в науково-художньому журналі для дітей та юнацтва
«Паросток»; в газеті Національного
еколого-натуралістичного центру МОН України «Юннат»; на сайті www.nenc.gov.ua. Роботи учасників
Конкурсу оцінюватиться за наступними критеріями: естетика та художня виразність
виробу - 20 балів; традиційність, символіка, регіональні особливості короваю -
60 балів; композиційна довершеність
виробу (зовнішній вигляд виробу, підставка, рушник, додаткові атрибути) - 20
балів; максимальна кількість балів, яку може отримати учасник - 100 балів. Дякуємо
творцям і групі підтримки! Молодці!
Немає коментарів:
Дописати коментар